Solicitare privind construirea infrastructurii pentru biciclete

solicitare
solicitare

Astăzi, 31 Ianuarie 2017, am depus la Primaria Orașului Buhuși o solicitare privind construirea infrastructurii pentru biciclete, în contextul hotărârii Consiliului Local Buhuși din data de 26 Ianuarie 2017, privind intenția modernizării a 26 de străzi din Buhuși.

LOCUL BICICLIȘTILOR NU E PE TROTUAR!

În majoritatea orașelor europene, bicicleta este principalul mijloc de transport, din motive evidente: e mai ușor de manevrat în trafic și mai rapidă pe distanțe scurte și aglomerate, nu poluează și e un mod bun de a vizita o urbe. Ceea ce au realizat metropole ca Amsterdam sau Copenhaga, este posibil și în celelalte orașe daca autoritățile se ocupă de crearea infrastructurii. Cel puțin la nivel teoretic, în localitățile mai mici cum este orașul Buhuși, aceste investiții ar trebui să fie mai ușor de realizat. Putem lua aici ca exemplu comuna Tașca, jud. Neamț care în 27.09.2015 a finalizat o pistă pentru biciclete care traversează comuna.

Știm din proiectul Pedalier că tineri, dar și vârstnici din oraș, și-ar dori să poată pedala în siguranta pe străzi. Pe termen lung, beneficiile acestui tip de transport și al pistelor de biciclete se vor calcula în mai puțină poluare, un transport mai eficient, drumuri mai libere, oameni mai sănătoși, iar impactul economic și social nu este deloc de neglijat. Considerăm că e o investiție de viitor, în special pentru viitorul copiilor noștri.