Ajută-l pe tânărul ciclist Lucian să poată pedala din nou!

La doar 17 ani, tânărul Lucian Munteanu, ciclist voluntar al clubului Pedalier din Buhuși, jud. Bacău, a suferit un accident la genunchiul stâng și în urma unor complicații ale unei operatii nereușite, este acum invalid.

Lucian a ajuns pe mâna unui doctor care a decis să îl opereze. Această operație i-a agravat foarte tare starea. Pentru că Lucian abia putea merge și cârjele îi erau permanent alături timp de un an, a ales să meargă la un alt doctor din București. Lucian a aflat pe această cale că are de fapt o problemă din naștere și că operația nu a făcut decât să agraveze situația. Pentru e repara răul făcut, Lucian are nevoie de noi, de noi toți pentru a putea merge din nou fără probleme.

Tânărul are nevoie de acești bani pentru a se putea opera la genunchi și pentru a face recuperarea care e cel mai important lucru în procesul vindecării. Recuperarea este un pas greu deoarece Lucian în primele două luni va trebui sa stea în pat cu un aparat care îi va mișca piciorul și îi va ameliora durerile și umflăturile, dar în același timp îl va ajuta să se recupereze mai rapid și eficient.

Greul incepe abia atunci când Lucian va trebui să înceapă primele exerciții fizice după cele două luni in care nu a avut voie sa calce pe picior. El va fi nevoit să facă acest lucru doar în prezența doctorului care îi va ghida treptat pașii pe care trebuie sa-i urmeze mai ales în primele 6 luni de la operație care sunt foarte critice. Impreuna cu kinetoterapeutul și monitorizat de medicul ortoped Lucian va putea ajunge in doi ani la capacitate maximă și la o recuperare completă.

Întinde-i o mână de ajutor lui Lucian!

" Buna ziua,
Ma numesc Munteanu Lucian-Andrei, in varsta de 21 de ani, student in Brașov la facultatea de Inginerie Mecanica, ultimul an la licență (anul IV) si ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea problema de sanatate: sufar de o problema congenitala la genunchiul stang, care s-a agravat dupa ce in anul 2015 am suferit o ruptura de ligament incrucisat anterior.
Consultandu-ma mai multi medici de specialitate si efectuand repetate RMN-uri si radiografii am ajuns la un medic de la Spitalul Militar din Brasov, care dupa doi ani de incertitudini, a decis ca este necesar sa fiu operat in decembrie 2018.
Timp de un an de zile am trecut prin momente foarte grele, recuperarea devenise imposibila si eu nu mai reuseam sa ma fac bine. Pana in prezent structura genunchiului s-a deteriorat ajungând ca in acest moment sa ma deplasez din ce in ce mai greu. Durerile se accentueaza, iar cartilajul si ligamentele nu mai tin aproape deloc. Intre timp am ajuns la un medic ortoped din Bucuresti, cu specialitate in traumatologie sportiva, care mi-a recomandat sa mai fac un RMN+masuratori de rotula ca sa vada cel mai bine problemele. Ultimul RMN confirma toate cele spuse si trebuie ca de urgenta sa efectuez operatia, pentru a nu ajunge la proteza. Costul interventiei este 38800 lei,fara recuperare.
Dupa interventie sunt nevoit sa stau aproximativ doua luni cu un aparat in pat, dupa care sa incep recuperarea, care timp de 6 luni trebuie facuta sub supravegherea doctorului, fiind cele mai importante momente ca eu sa ma stabilizez.
Aceasta suma imi este imposibila si orice ajutor este bine-venit. Timpul se scurge foarte rapid, iar eu sunt programat la operatie in august. Vă rog din suflet să-mi întindeți o mână de ajutor pentru a trece cu bine această încercare.
Vă mulțumesc ca mi-ati acordat cateva minute pentru a-mi citi mesajul si pentru a-mi afla problema de sănătate.
Cu respect, Munteanu Lucian-Andrei"



Lucian poate fi contactat telefonic aici:


La 21 de ani, viata incepe, nu se termină! Lucian are nevoie de ambele picioare pentru a putea merge in continuare normal fara probleme!

15,000€ este o sumă enormă pentru 1 om, pentru 2, 3. Însă pentru 1000, 2000 de persoane, devine accesibilă. Pentru 3000 de persoane, reprezintă 5€ de persoană. 25 RON. Printr-un efort comunitar, distribuind povestea lui Lucian și cotizând puțin câte puțin, il putem ajuta să meargă din nou, il putem ajuta să treacă cu brio peste această perioadă grea a vieții, il putem ajuta să privească cu optimism înspre examenul de licenta și spre viitor. Orice share sau donație contează!!!

AJUTĂ-L PE LUCIAN PRIN DONAȚII


În contul bancar :

Pentru RON: RO39BTRLRONCRT0457181101
Pentru EUR: RO86BTRLEURCRT0457181101
Banca Transilvania


sau

Folosind campania organizată pe Facebook



Clubul de sportivi amatori pe doua roți Pedalier și Colectiv S, Asociația pentru care Lucian a dedicat sute de ore ca voluntar și multă energie pozitivă în proiectele culturale, sportive și de protecția mediului, face un apel către toți cei dornici să facă o faptă bună și să ajute, dupa posibilități, ca acest tânăr extraordinar să își recapete sănătatea și speranța unei vieți normale.

Cu respect și mulțumiri anticipate, Echipa Colectivul pentru Sustenabilitate