Descriere


Ne-ar plăcea să trăim într-un oraş cu spaţii publice curate, cu oameni care să fie atenţi cu mediul din jur şi care se gândesc de două ori înainte să arunce pe lângă coşul de gunoi. Dacă şi tu eşti gând la gând cu intenţiile noastre, ne-ar plăcea să fii parte din proiectul ‘Patrula de Mediu’ a oraşului Buhuşi.
Patrula de Mediu este alcatuită din tineri voluntari de toate vârstele care își propun să desfăşoare activităţi de protecţia mediului pe raza oraşului şi în împrejurimi. Acelaşi grup activ va avea rolul de a informa şi avertiza cetăţenii cu privire la importanţa unui oraş curat, a plantării de copaci sau a reciclării deşeurilor.
Mai mult, Patrula de Mediu îşi propune să formeze un grup de voluntari care să integreze fără discriminare şi grupurile minoritare sau din medii sociale defavorizate. Acest grup va participa la activităţi periodice de protecţia mediului şi va avea ca punct de lucru sediul Asociaţiei Colectiv S. Aici ne-am propus să efectuăm workshop-uri teoretice de educaţie de mediu, dar mai ales activităţi practice, în care vom învăţa cum să făurim obiecte noi din materiale reciclate şi construţii ecologice.


Scop


Responsabilizarea locuitorilor oraşului Buhuşi şi ai satelor invecinate cu privire la importanţa protecţiei mediului şi a implicarii civice prin voluntariat.


ObiectiveActivități