Cum am învăţat să planificăm prin puterea jocului

RePlan
RePlan

Înscrisesem pe la începutul anului Colectiv S într-un program iniţiat de prietenii de la Asociaţia Young Initiative prin care încercam să învăţăm mai multe despre planificarea strategică printr-un joc dedicat ONG-urilor, numit RePlan. Ca şi noi, Young Initiative vrea să schimbe mentalitatea comunităţilor din România prin educaţie.

Prin iunie, am primit răspunsul că am fost selectaţi pentru a primi acest joc. Ne-am bucurat foarte mult, pentru că suntem o asociaţie la început de drum şi nu credeam că vom fi în ‘prima linie’, ce numără doar 150 de organizaţii din toată ţara.

Ne-am adunat entuziasmaţi şi am început să folosim jocul. Ne-am dat seama că e o unealtă extraordinară, că ne ajută echipa şi voluntarii, dar mai ales că e posibil să înveţi lucruri noi şi să analizezi situaţii printr-o formă ludică – jocul de cărţi.

Urmează să punem în aplicare în continuare ceea ce am învăţat şi să mai folosim, cu siguranţă, jocul şi în viitor. Mulţumim pe această cale Asociaţia Young Initiative şi vă aşteptăm cu propuneri şi colaborări noi.

Mulţumiri speciale voluntarei-fotografe Ada şi lui Marian, care au fost prezenţi alături de echipa Colectiv S la testarea jocului.

Gânduri bune!