21 Martie Ziua Internațională pentru Eliminarea Discriminării Rasiale

Stop rasismului
Stop rasismului

Astăzi este Ziua Internațională pentru Eliminarea Discriminării Rasiale. Celebrează diversitatea împreuna cu noi spunând: STOP DISCRIMINĂRII RASIALE!

Ziua Internațională pentru Eliminarea Discriminării Rasiale comemorează viețile care au fost pierdute în lupta pentru democrație și egalitatea drepturilor omului din Africa de Sud, în timpul regimului aparthide. Este în același timp un reminder pentru noi toți și pentru generațiile viitoare că această luptă încă nu s-a sfârșit.

Discriminările rasiale si etnice se arată în fiecare zi, împiedicând dezvoltarea a milioane de oameni de pe întreaga planeta. Poate căpata diferite forme, de la negarea principiilor de bază a egalității indivizilor până la instigarea la ură între etnii, fapt ce poate duce la razboaie și chiar genocid.

Cineva spunea la un moment dat că rasismul nu se naște, prieteni, se învață. De aceea, noi, cei din Colectiv S, luptăm împotriva animozităților cu fiecare șansă pe care o avem. Este de datoria noastră să-i educăm pe alții, să promovăm pacea și să nutrim o societate armonioasă și fructuasă în care suntem cu toții egali în adevăratul sens al cuvântului, pentru a deveni o generație sănătoasă și fericită. Haideți să oprim această ură și să devenim acea schimbare pe care vrem să o vedem în lume! Împreună celebrăm diversitatea!