Tinerii buhuşeni voluntari în Patrula de Mediu au curăţat de gunoaie zona Scările Ţucului din oraş

Acțiune de igienizare
Acțiune de igienizare

Ce pot face şase oameni cu iniţiativă în două ore de muncă voluntară de curăţenie?

Asta s-au întrebat şi tinerii voluntari din oraşul Buhuşi, implicaţi în proiectul ecologist “Patrula de mediu’’, sâmbătă, 18 iunie 2016, şi au găsit răspunsul: Poţi strange 15 saci plini de gunoi!

Acţiunea spontană de igienizare a avut loc în zona Dealul Ţucului din Buhuşi şi a vizat strângerea deşeurilor lăsate la voia întâmplării în natură şi pe scările ce fac legătura dintre zona de jos a oraşului cu centrul.

Determinaţi să schimbe aspectul locului, tinerii au făcut curăţenie timp de două ore şi au reuşit să strângă mai bine de un sac de gunoaie de om, în total echipa adunând cincisprezece saci plini.

În teren, voluntarii au constatat că pubelele de gunoi erau aproape goale, ceea ce înseamnă că majoritatea celor care au lăsat în urmă gunoaie nu au ales să le folosească în mod corespunzător. Drept urmare, tinerii voluntari din Patrula de Mediu îşi propun să iniţieze mai multe acţiuni de acest gen, care să funcţioneze şi ca acte de educare a cetăţenilor urbei, prin puterea exemplului personal.

Patrula de Mediu este alcatuită din voluntari de toate vârstele care își propun să desfăşoare activităţi de protecţia mediului pe raza oraşului Buhuşi şi în împrejurimi. Acelaşi grup activ va avea rolul de a informa şi avertiza cetăţenii cu privire la importanţa unui oraş curat.

Patrula de Mediu este un proiect iniţiat de Asociaţia Colectivul pentru Sustenabilitate ( pe scurt Colectiv S) şi are ca scop principal responsabilizarea locuitorilor oraşului Buhuşi şi ai satelor învecinate cu privire la importanţa protecţiei mediului şi a implicarii civice prin voluntariat.

Acţiunile voluntare ale Patrulei de Mediu vor continua, urmând ca zonele igienizate să fie supravegheate de cei implicaţi activ, iar intervenţiile să devină periodice în mai multe zone afectate de poluarea cu gunoaie din oraş.