”Colectiv S” îți propune un eveniment de cultură alternativă în Buhuși

Duminica lejeră
Duminica lejeră

Colectiv S îţi propune un eveniment de zi cu activităţi interactive duminica aceasta la Conacul Toader Buhuş (în incinta fostei Grădini Zoo), între orele 13:00 – 20:00.

PROGRAM: 13:00 – 18:00 / SWAP MARKET 14:00- 14:30 / JURNAL NOMAD – expo FOTOGRAFII şi prezentare 13:00 – 20:00 / MUZICA – Playlist-uri alese 13:00 – 20:00 / BOARD GAMES 13:00 – 20:00 / BIBLIOTECA ALTERNATIVĂ

CE E şi CE FACEM LA ‘SWAP MARKET’?

Swap Market-ul e un concept prin care repunem în valoare obiectele pe care nu le mai folosim. Nu e vorba de obiectele vechi şi depreciate pe care le-ai arunca oricum la gunoi, ci de cele de care te-ai plictisit şi pe care ai putea să le înlocuieşti cu altele. De exemplu, poţi să aduci rochia sau cămaşa pe care ai purtat-o o singură dată şi ai uitat de ea în dulap de anul trecut. Le laşi gratuit la Swap Market şi poţi lua în loc, tot gratis, obiecte pe care le aduce altcineva.

În acest fel, evităm risipa de haine şi obiecte pe care nu le mai folosim şi le repunem în valoare ca să nu le aruncăm sau să cumpărăm obsesiv altele noi. Vino şi încearcă pentru că, cine ştie, poate găseşti ceva ce ţi-ai dorit de mult sau nici nu ştiai că există! În plus, vei încuraja economia socială prin schimbul de bunuri în comunitatea de prieteni şi cunoscuţi, fără risipă inutilă de bani sau materiale.

Poţi aduce de orice fel de obiecte funcţionale. Toate obiectele care rămân neluate în urma evenimentului, vor fi donate ulterior de către Asociaţia Colectivul pentru Sustenabilitate către persoanele defavorizate din comunitatea buhuşeană.

Jurnal Nomad

O prezentare însoţită de fotografii despre comunităţile alternative europene (Danemarca şi Ţara Galilor), făcută de Ioan. Fotografiile vor fi afişate în premieră şi au fost documentate pentru articolele sale publicate în VICE Romania aici -> http://www.vice.com/ro/author/pupila-crestina

Board Games

Socializăm împreună prin joc și învățăm să ne cunoaștem latura ludică. Avem twister, cărţi de joc, table, remi etc. iar dacă aveți un joc preferat, sunteți bineveniți să îl aduceți. Dăm startul la joc în grădina Conacului, unde ne vom aduna cu mic cu mare pentru o duminică ca între prieteni.

Biblioteca alternativă

Încurajăm citirea unor publicații din afara curentului mainstream, apărute în România și peste hotare. La Biblioteca Alternativă vei avea ocazia să răsfoiești reviste de cultură alternativă din domeniile design, fotografie, literatură sau jurnalism independent. Lecturi perfecte pentru cei care doresc să se delecteze cu idei noi în zilele lejere de vară. Publicațiile fac parte din colecția personală a membrilor Colectiv S. Lectură plăcută!