Ajută-l pe tânărul ciclist Lucian să poată pedala din nou!

La doar 17 ani, tânărul Lucian Munteanu, ciclist voluntar al clubului Pedalier din Buhuși, jud. Bacău, a suferit un accident la genunchiul stâng și în urma unor complicații ale unei operatii nereușite, este acum invalid.

Lucian a ajuns pe mâna unui doctor care a decis să îl opereze. Această operație i-a agravat foarte tare starea. Pentru că Lucian abia putea merge și cârjele îi erau permanent alături timp de un an, a ales să meargă la un alt doctor din București. Lucian a aflat pe această cale că are de fapt o problemă din naștere și că operația nu a făcut decât să agraveze situația. Pentru e repara răul făcut, Lucian are nevoie de noi, de noi toți pentru a putea merge din nou fără probleme.

Tânărul are nevoie de acești bani pentru a se putea opera la genunchi și pentru a face recuperarea care e cel mai important lucru în procesul vindecării. Recuperarea genunchiului operat este un pas greu deoarece Lucian în primele două luni va trebui sa stea în pat cu un aparat care îi va mișca piciorul și îi va ameliora durerile și umflăturile, dar în același timp îl va ajuta să se recupereze mai rapid și eficient.

Greul incepe abia atunci când Lucian va trebui să înceapă primele exerciții fizice după cele două luni in care nu a avut voie sa calce pe picior. El va fi nevoit să facă acest lucru doar în prezența doctorului care îi va ghida treptat pașii pe care trebuie sa-i urmeze mai ales în primele 6 luni de la operație care sunt foarte critice. Impreuna cu kinetoterapeutul și monitorizat de medicul ortoped Lucian va putea ajunge in doi ani la capacitate maximă și la o recuperare completă.

Întinde-i o mână de ajutor lui Lucian!

" Bună ziua,
Mă numesc Munteanu Lucian-Andrei, în vârsta de 21 de ani, student în Brașov la facultatea de Inginerie Mecanică, ultimul an la licență (anul IV) și mă adresez dumneavoastră cu urmatoarea problemă de sanatate: sufăr de o problema congenitală la genunchiul stâng, care s-a agravat după ce in anul 2015 am suferit o ruptură de ligament incrucișat anterior.


Consultandu-mă mai mulți medici de specialitate și efectuând repetate RMN-uri și radiografii am ajuns la un medic de la Spitalul Militar din Brașov, care dupa doi ani de incertitudini, a decis ca este necesar sa fiu operat in decembrie 2018.


Timp de un an de zile am trecut prin momente foarte grele, recuperarea devenise imposibila și eu nu mai reușeam sa ma fac bine. Până în prezent structura genunchiului s-a deteriorat ajungând ca în acest moment să mă deplasez din ce în ce mai greu. Durerile se accentuează, iar cartilajul și ligamentele nu mai țin aproape deloc.

Între timp am ajuns la un medic ortoped din Bucuresti, cu specialitate în traumatologie sportivă, care mi-a recomandat sa mai fac un examen de rezonanță magnetică și masuratori de rotulă ca să vadă cel mai bine problemele. Ultimul RMN (rezonanța magnetică) confirmă toate cele spuse și trebuie ca de urgență să efectuez operația, pentru a nu ajunge la proteză.

Prețul operației la genunchi este 38800 lei, fara recuperare, un preț pe care eu și familia mea nu ni-l putem permite, dar pe care v-a trebui sub o formă sau alta să-l plătesc dacă îmi doresc să mai pot merge normal. De aceea orice ajutor este mai mult decât bine-venit.


Dupa intervenție sunt nevoit să stau aproximativ doua luni cu un aparat în pat, după care să incep recuperarea. Timp de 6 luni trebuie să fac exercitii sub supravegherea doctorului, momente esențiale ce mă vor ajuta să mă stabilizez.

Timpul se scurge foarte rapid, iar eu sunt programat la operație in august. Vă rog din suflet să-mi întindeți o mână de ajutor pentru a trece cu bine această încercare.


Vă mulțumesc pentru minutele acordate

Cu respect,

Munteanu Lucian-Andrei"


Lucian poate fi contactat telefonic aici:


La 21 de ani, viata incepe, nu se termină! Lucian are nevoie de ambele picioare pentru a putea merge in continuare normal fara probleme!

15,000€ este o sumă enormă pentru 1 om, pentru 2, 3. Însă pentru 1000, 2000 de persoane, devine accesibilă. Pentru 3000 de persoane, reprezintă 5€ de persoană. 25 RON. Printr-un efort comunitar, distribuind povestea lui Lucian și cotizând puțin câte puțin, il putem ajuta să meargă din nou, il putem ajuta să treacă cu brio peste această perioadă grea a vieții, il putem ajuta să privească cu optimism înspre examenul de licenta și spre viitor. Orice share sau donație contează!!!

AJUTĂ-L PE LUCIAN PRIN DONAȚII


În contul bancar :

Pentru RON: RO39BTRLRONCRT0457181101
Pentru EUR: RO86BTRLEURCRT0457181101
Banca Transilvania

 

Revolut:

Munteanu Lucian Andrei
Swift:@lucianmun
RON: RO63 BREL 0005 5006 1560 0100
Euro: LT32 3250 0083 5898 9140

sau

Folosind campania organizată pe Facebook


 

Clubul de sportivi amatori pe doua roți Pedalier și Colectiv S, Asociația pentru care Lucian a dedicat sute de ore ca voluntar și multă energie pozitivă în proiectele culturale, sportive și de protecția mediului, face un apel către toți cei dornici să facă o faptă bună și să ajute, dupa posibilități, ca acest tânăr extraordinar să își recapete sănătatea și speranța unei vieți normale.

Cu respect și mulțumiri anticipate, Echipa Colectivul pentru Sustenabilitate